En entusiastisk Bjørnar Berg tok oss med inn til sjøørretens hjemplass. Vi fikk en veldig god innføring på hvor den bor og hva den spiser.

Sjøørret kan fiskes hele året, så for oss som bor på Østlandet er det kort vei til Oslofjorden.

Mange ble nok overrasket over hvor grunt vann stor fisk beveger seg inn på i søken etter mat. Dette er noe vi skal ha med oss når vi søker opp denne blanke flotte fisken. IKKE start med vading før du har fisket av de første 5-10 meterne fra land. Stå gjerne et stykke inne på land med de første kastene, så du ikke skremmer fisken. Bruk av 2 fluer er en god idè for de som bedriver dette fiske med fluestang. Bombarda- fiske er en annen teknikk (flue og dupp) som kan være giftig i jakten på sjøørreten.

Konklusjonen er: Skal du få fisk, må du ut av sofaen. Blir ikke fisk der sa Bjørnar.:-)

Av de 16 som møtte gikk praten livlig etter at foredraget var avsluttet og mange gleder seg til vår- turen til Resö første helgen i april

Bjørnar blir med oss på turen, så jeg er nok litt usikker på hvor mye fisking det blir på han, når alle oss «ferskingene» har 1000 spørsmål vi vil ha svar på.

Minner også om fluefiskeseminaret lørdag 30.3 i Ringerikshallen. Sitter du inne med mange spørsmål om stenger liner og kombinasjon av disse er dette stedet for deg, for å få svar på alt du måtte lure på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *